Tots tenim alguna cosa a dir en publicitat… noves oportunitats de les xarxes socials

Edelman, l’agència de publicitat de Pepsi, s’ha proposat conèixer les opinions dels usuaris d’internet sobre el logotip de la marca com a pas previ a la seva revisió i reconversió. I com a fet interessant cal dir que ha utilitzat les xarxes socials per a fer-ho: en són un exemple Friendfeed y Flickr.

En el cas de Friendfeed, l’agència hi va obrir un “room” anomenat The Pepsi Cooler on cada una de les 150 persones inscrites van anar fent aportacions. Però també es van recopilar les opinions i comentaris que els usuaris deixaven a la xarxa social de Flickr sobre els nous dissenys que la marca volia instaurar.

Les xarxes socials són eines de les quals s’hi pot treure molt de suc. Fins ara eren conegudes sobretot per la seva capacitat d’interacció i relació social. I per aquesta mateixa raó, a través de la interacció d’opinions i la creació de converses i diferències d’opinió entre els seus usuaris es poden descobrir aspectes que la pròpia marca desconeixia i convertir-los en oportunitats de negoci i/o innovació.

Pel fet de comptar amb la saviesa de les multituds (a través del mitjà interactiu) qualsevol marca, com Pepsi, pot estudiar com funcionaria un nou llançament o una renovació de logotip i, per tant, conèixer la repercussió que pot tenir. D’aquesta manera resulta més factible encertar.

Anuncis

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: