Behavioral Targeting, les noves càmeres de videovigilància?

El Behavioral Targeting (també conegut com BT) és una tècnica de segmentació en base al comportament o navegació dels usuaris. Per aconseguir-ho utilitza sistemes avançats de permeten recollir l’activitat dels usuaris durant la seva navegació pel web, conèixer quins continguts llegeixen, quan de temps hi dediquen, amb quina freqüència els consulten, quines paraules concretes busquen… Així doncs, aquests sistemes permeten conèixer els interessos dels usuaris a l’hora de navegar pel web i, per tant, es creen diferents perfils.

El Behavioral Targeting permet crear contingut específic per a cada tipologia d’usuari: enviar un missatge publicitari adequat, una oferta de comerç adient al seu perfil o, fins i tot, mostrar continguts diferents segons el perfil d’usuari que visita la pàgina web.

Els sistemes de Behavioral Targeting no pretenen analitzar un individu de manera personal sinó que a través de l’estudi del seu comportament individual com a usuari aconsegueixen crear un perfil i, a partir d’aquí, identifiquen grups o segments d’usuaris amb comportaments homogenis i poden, per tant, dirigir-se a ells d’una manera més encertada i segons els seus interessos.

Wunderloop, d’origen alemany, és l’empresa d’estudi i segmentació segons Behavioral Targeting més important a nivell europeu. Sota el nom de Segmentació Integrada, ofereixen als anunciants una major transparència i efectivitat en les seves campanyes de màrqueting online. Amb aquesta idea parteixen de l’optimització dels recursos publicitaris: els anunciants poden mostrar el contingut només a aquells usuaris que realment estan interessats en el servei/producte. D’aquesta manera s’asseguren que els impactes siguin dirigits directament al públic objectiu aconseguint, per tant, una major efectivitat dels impactes. La Segmentació Integrada també permet conèixer com implementar de les campanyes a partir d’altres canals (telefonia mòbil, IPTV, vídeo…) segons els interessos/conveniència de cada segment al que es dirigeixen.

Però aquest tipus d’informació no només és interessant per les campanyes online, sinó que també s’utilitza per optimitzar l’“e-commerce”. A partir de la informació segmentada dels usuaris, les pàgines web de venta de productes creen el contingut en funció del visitant del web: coneixent el perfil del usuari poden mostrar els productes que més s’adeqüin als seus interessos incrementant, per tant, les possibilitats de compra.

Amb la Segmentació Integrada les Sites Corporatives també en treuen profit: poden mostrar als seus clients la informació que interessa a cada un d’ells en el moment concret i en el temps real.

Si ho analitzem estem controlats per tots llocs: estem fitxats per l’estat: DNI, cada dia ens vigilen centenars de càmeres de videovigilància i coneixen exactament els nostres moviments, i ara també ens vigilen rastrejadors web. Pel que fa a l’últim punt, l’existència del Behavioral Targeting considero que és beneficiós per l’àmbit publicitari i com que hi formo part hauria d’estar-hi d’acord; però en el fons no creieu que tanta investigació no pot resultar per certes persones una violació de la llibertat individual?

Anuncis

Etiquetes: , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: